| Tytuł: | Grzybica stóp objawy |
| Autor: | Weronika 15.3.2011, 09:24 |
| Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć po czym poznać grzybicę stóp? Czy w przypadku grzybicy może występować ból. U mnie na stopach są jakieś dziwne zmiany skórne, ale oprócz tego bolą mnie całe stopy. Co powinnam teraz zrobić? Czy da się to leczyć domowymi sposobami czy muszę iść z tym do lekarza? | |
| Autor: | Artur 15.3.2011, 10:53 |
| Podstawowym objawem grzybicy jest to, że skóra robi się nieładna, jest chropowata, pęka oraz ropieje. Dodatkowo pod paznokciami może pojawiać się taki dziwny osad, który ma nieciekawy zapach. Nie jest łatwo wyleczyć grzybicę, więc trzeba rozpocząć właściwe leczenie u dermatologa jak najszybciej po zaobserwowaniu pierwszych objawów. Bóle stóp bardzo rzadko pojawiają się przy grzybicy. Właściwie nie ma to żadnego związku. Możliwe, że jest to spowodowane przez jakąś inną chorobę. Musisz skonsultować się z lekarzem. | |
| Autor: | Maja 16.3.2011, 08:55 |
| Objawy grzybicy bardzo często się ignoruje. Najczęstszymi objawami jest swędzenie i pieczenie stóp, częste pęknięcia naskórka. W przypadku pojawienia się takich objawów trzeba iść jak najszybciej do lekarza. Nie jest łatwo wyleczyć grzybicę,leczenie trwa bardzo długo i wymaga cierpliwości. Istnieje tutaj zasada: im szybciej się weźmiesz za jej leczenie, tym szybciej się z tym uporasz i wyleczysz. Pozdrawiam: Maja | |
| Autor: | Luna 16.3.2011, 13:20 |
| Na grzybicę to maści od dermatologa najlepiej. Natomiast na ból stóp to jakieś leki przeciwbólowe. Ja np. na ból nóg biorę pyralginę. Wszystko potem jest ok. | |
| Autor: | Konrad 17.3.2011, 12:23 |
| Jeśli masz objawy grzybicy, to musisz iść do dermatologa. Domowe leczenie może tylko pogorszyć całą sytuację. | |
| Autor: | Bartek 18.3.2011, 08:15 |
| Grzybicy nie powinno się leczyć samemu, ponieważ może to tylko wydłużyć cały czas leczenia. | |
Grzybica pachwin
Objawy grzybicy pachwin to koliste plamy rumieniowe ze stanem zapalnym nasilonym na wałowato wzniesionym obwodzie, w obrębie którego widoczne są liczne grudki i pęcherzyki. Mogą pojawiać się rozległe ognisko rumieniowo- zapalne. Zwykle szerzą się obwodowo.
Węglowodany występują przede wszystkim w roślinach (między innymi owocach, ziemniakach, czy roślinach strączkowych), ale równie dobrze można znaleźć je w organizmach zwierzęcych. Z punktu widzenia chemicznego, dokonano podziału węglowodanów.
Grzybica jamy ustnej
W łagodnych przypadkach pleśniawki, występuje minimalne owrzodzenie śluzówki jamy ustnej wywołane nie dużym zapaleniem. Poważniejsze stany choroby mogą prowadzić do zakażenia i owrzodzenia błony śluzowej, a tym samym wywoływać poważniejsze reakcje na infekcję.