| Tytuł: | Grzybica?? |
| Autor: | malwinka12345 16.4.2010, 12:46 |
| hej dziewczyny... Mam takie objawy, ze saly czas mnie pieka wargi sromowe, w srodku pochwy rowniez, przez jeden dzien swedzialo i byla wydzielina taki jakby serek, takie grudki, ale to tylko przez jeden dzien. teraz troszeczke piecze, slabo, ale jest czerwona i taka strasznie sucha. Sex przez to ni sprawia mi przyjemnosci. Czy znacie jakies domowe sposoby, bo lekarza mam dopiero na poniedzialek. | |
Grzybica pachwin
Objawy grzybicy pachwin to koliste plamy rumieniowe ze stanem zapalnym nasilonym na wałowato wzniesionym obwodzie, w obrębie którego widoczne są liczne grudki i pęcherzyki. Mogą pojawiać się rozległe ognisko rumieniowo- zapalne. Zwykle szerzą się obwodowo.
Węglowodany występują przede wszystkim w roślinach (między innymi owocach, ziemniakach, czy roślinach strączkowych), ale równie dobrze można znaleźć je w organizmach zwierzęcych. Z punktu widzenia chemicznego, dokonano podziału węglowodanów.
Grzybica jamy ustnej
W łagodnych przypadkach pleśniawki, występuje minimalne owrzodzenie śluzówki jamy ustnej wywołane nie dużym zapaleniem. Poważniejsze stany choroby mogą prowadzić do zakażenia i owrzodzenia błony śluzowej, a tym samym wywoływać poważniejsze reakcje na infekcję.