Grzybica objawy

grzybica-objawy_wiem_o_zdrowiu

Forum

grzybica (gość)
witam,jestem w 33tyg ciąży.w 15 tyg dopadła mnie grzybica ;(lekarz przepisał mi recepte na 6 dni czopki.pomogło jednak teraz znów chyba wróciło.Jestem w anglii dlatego Spotkanie w szpitalu mam dopiero za miesiac a niestety teraz nie mam ani grosza zeby isc prywatnie do lekarza.pochwa bardzo jest obolała,piecze,swędzi i mam upławy żółto-zielonkawe i jest opuchnieta i sucha.czy są jakieś bezpieczne leki na grzybice bez recepty??prosze o szybko odpowiedz.dziekuje i pozdrawiam
(więcej...)

1
Grzybica?? (malwinka12345)
hej dziewczyny... Mam takie objawy, ze saly czas mnie pieka wargi sromowe, w srodku pochwy rowniez, przez jeden dzien swedzialo i byla wydzielina taki jakby serek, takie grudki, ale to tylko przez jeden dzien. teraz troszeczke piecze, slabo, ale jest czerwona i taka strasznie sucha. Sex przez to ni sprawia mi przyjemnosci. Czy znacie jakies domowe sposoby, bo lekarza mam dopiero na poniedzialek.
(więcej...)

1
Grzybica stóp objawy (Weronika)
Grzybicy nie powinno się leczyć samemu, ponieważ może to tylko wydłużyć cały czas leczenia.
(więcej...)

6
objawy grzybicy dłoni (Bożena)
OD PEWNEGO CZASU SKÓRA MIĘDZY PALCAMI DŁONI ŁUSZCZY MI SIĘ I SWĘDZI. CZY TO MOŻE BYĆ OBJAW GRZYBICY?
(więcej...)

1
Grzybica pochwy (Liza )
Witam Dużo słyszałam o tej chorobie.Proszę o informacje jak rozpoznać jej objawy. Pozdrawiam
(więcej...)

1
grzybica skóry gładkiej (Marta)
Witam, moja koleżanka miała grzybicę na rękach, teraz zauważyłam swędzenie na skórze gładkiej rąk, czy mogłam się pod niej zarazić. Jakie są objawy grzybicy skóry gładkiej bardzo się boję takich świństw.
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

grzybica-objawy_ciekawostki

Ciekawostki

Grzybica pachwin
Objawy grzybicy pachwin to koliste plamy rumieniowe ze stanem zapalnym nasilonym na wałowato wzniesionym obwodzie, w obrębie którego widoczne są liczne grudki i pęcherzyki. Mogą pojawiać się rozległe ognisko rumieniowo- zapalne. Zwykle szerzą się obwodowo.

Czy wiesz, że...

Węglowodany występują przede wszystkim w roślinach (między innymi owocach, ziemniakach, czy roślinach strączkowych), ale równie dobrze można znaleźć je w organizmach zwierzęcych. Z punktu widzenia chemicznego, dokonano podziału węglowodanów.

Polecamy

Grzybica jamy ustnej
W łagodnych przypadkach pleśniawki, występuje minimalne owrzodzenie śluzówki jamy ustnej wywołane nie dużym zapaleniem. Poważniejsze stany choroby mogą prowadzić do zakażenia i owrzodzenia błony śluzowej, a tym samym wywoływać poważniejsze reakcje na infekcję.

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym,i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Metamizol jest zalecany do stosowania w silnych stanach bólowych. Pyralgina zawierająca metamizol stworzona została z myślą o zwalczaniu przejawów przeziębienia, a także grypy.